Οι Γερμανοί είναι ο πιο γερασμένος λαός στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί είναι ο πιο γερασμένος λαός στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κρίσιμη δημογραφική καμπή βρίσκεται η Γερμανία καθώς διαθέτει τον πιο γερασμένο πληθυσμό της Ευρώπης και τον δεύτερο στον κόσμο, πίσω από την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, δίνοντας στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της.

«Είμαστε οι πιο ηλικιωμένοι της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Destatis Ρόντεριχ Έγκελερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημειώνοντας πως το 2010 μόνο το 13,5% του πληθυσμού της χώρας ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών.

«Μόνο η Ιαπωνία έχει ακόμη μικρότερο ποσοστό παιδιών, με 13,4%», εξήγησε ο Έγκελερ.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, η Γερμανία μοιράζεται την δεύτερη θέση στον κόσμο μαζί με την Ιταλία: το 20,4% του πληθυσμού αυτών των χωρών είναι άνω των 65 ετών. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό είναι 22,7%.

«Εδώ και περίπου 40 χρόνια οι γεννήσεις δεν επαρκούν για να αναπληρωθεί η γενιά των παππούδων», υπογράμμισε ο Έγκελερ. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν να αντιστοιχούν 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, στόχος που για τη Γερμανία φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί. Σήμερα σε κάθε μητέρα αντιστοιχούν 1,4 παιδιά.

Σημειώνεται πως στη Γερμανία γεννιούνται οκτώ παιδιά ανά 1.000 κατοίκους και αυτή η αναλογία είναι η χαμηλότερη παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, το προσδόκιμο ζωής των Γερμανών αυξάνεται, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες με τις γυναίκες να ζουν κατά μέσο όρο μέχρι τα 83 και τους άντρες μέχρι τα 78.

Ο πληθυσμός της Γερμανίας στα τέλη του 2010 ανερχόταν στα 81,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ