Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την εφεύρεση της ηλεκτρικής καρέκλας - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την εφεύρεση της ηλεκτρικής καρέκλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκεφτόμενος κανείς το αντικείμενο «ηλεκτρική καρέκλα» συνήθως δεν το συνδέει με το επάγγελμα-λειτούργημα του γιατρού. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο άνθρωπος που συνέλαβε πρώτος την ιδέα της ηλεκτρικής καρέκλας ήταν ένας οδοντίατρος ονόματι Άλφρεντ Σάουθγουικ από το Μπάφαλο τη δεκαετία του 1880.

Παρ' όλο που πολλοί σήμερα τη θεωρούν βάναυσο και ασυνήθιστα απάνθρωπο τρόπο θανάτωσης, λες και υπάρχει μη απάνθρωπος τρόπος αφαίρεσης της ζωής ενός άλλου όντος, ο Δρ. Σάουθγουικ εφηύρε την ηλεκτρική καρέκλα ως μέθοδο εναλλακτική του απαγχονισμού.

Την έμπνευση την άντλησε από ένα ατυχές συμβάν, όταν ένας μεθυσμένος πέθανε ακαριαία αφού έπεσε πάνω σε μία ηλεκτρογεννήτρια.

Κατόπιν τούτου, ο Δρ. Σάουθγουικ συνεργάστηκε με έναν μηχανικό, τον Δρ. Φελ, με τον οποίο άρχισαν να πειραματίζονται αρχικά πάνω σε ζώα, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε διάφορες επιστημονικές επιθεωρήσεις, για να τα παραλάβουν οι μηχανικοί του Τόμας Έντισον και να τους δώσουν τη γνωστή μέχρι σήμερα τελική μορφή που ακούει στο όνομα «ηλεκτρική καρέκλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ