Η Αλαμπάμα είναι το νέο Ελ Ντοράντο του Σώρρα με τα τρισ. και τα διαστημόπλοια [έγγραφα] - iefimerida.gr

Η Αλαμπάμα είναι το νέο Ελ Ντοράντο του Σώρρα με τα τρισ. και τα διαστημόπλοια [έγγραφα]

Η Αλαμπάμα είναι το νέο Ελ Ντοράντο του Σώρρα με τα τρισ. και τα διαστημόπλοια [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα λεφτά δεν είναι μόνον 600 δισ., είναι περίπου 3 τρισ. δολάρια υποστήριξε πρόσφατα ο κ. Αρτεμης Σώρρας πριν αποκαλύψει ο πρόεδρος της οργάνωσής του, End National Debt, Μανώλης Λαμπράκης ότι «τα χρήματα προέρχονται από την πώληση μυστικής αρχαίας τεχνολογίας στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ» και δεν προέρχονται από τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής. Θα βοηθήσουμε όποιον μας το ζητήσει, συμπλήρωσε.

Δεν είπε όμως ότι ήδη γυρίζει τον κόσμο και κάνει προτάσεις που δυστυχώς για τον ίδιο απορρίπτονται ή δεν προκαλούν καμία εντύπωση. Μια τέτοια πρόταση κατέθεσε ο κ. Σώρρας στην πολιτεία των ΗΠΑ Αλαμπάμα που αντιμετωπίζει σοβαρά το φάσμα της χρεοκοπίας, στις 16 Αυγούστου 2012.

Τους «προσφέρει» το ταπεινό ποσό -σε σχέση με τα 600 δισ. της Ελλάδας- των 5 δισ. δολαρίων σε ομόλογα Ηνωμένων Πολιτειών, ως δάνειο με ορίζοντα αποπληρωμής 50χρόνια και επιτόκιο 0,5%. Διευκρινίζει δε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνεται με εξαμηνιαίες καταβολές.

Αυτό που έχει σημασία να επισημανθεί είναι ότι την προσφορά του κ, Σώρρα προς την πολιτεία της Αλαμπάμα μεταφέρει με έγγραφό της η Diamond + Diamond Merchant Banking Group. Αναζητώντας πληροφορίες μέσω του διαδικτύου φτάνει κανείς στις επίσημες ιστοσελίδες επίσημων κρατικών φορέων του Καναδά για να διαπιστώσει ότι από το 2000 η Diamond + Diamond έχει τεθεί υπό επιτροπεία και με νεότερη απόφαση του 2009 καλούνται όσοι την πετύχουν στη διαδρομή των συναλλαγών τους να επικοινωνούν με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Εϊναι κάτι διαφορετικό από την υπαρκτή και ενεργή Bank of Montreal που όμως τον έχει ήδη διαψεύσει.

Αυτό το οποίο αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλαμπάμα, δείχνουν να αγνοούν μια τέτοια πρόταση που θα έλυνε ένα σημαντικό μέρος των προβλημάτων της συγκεκριμένης πολιτείας όπου καθημερινά γίνεται τιτάνιος αγώνας για να μην κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία λόγω έλλειψης πόρων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μεγαλύτερου ενημερωτικού κόμβου της Πολιτείας, www.al.com. Με οποιοδήποτε τρόπο κι αν έγινε η αναζήτηση από τις 15 Αυγούστου έως και σήμερα δεν βρέθηκε η παραμικρή αναφορά στον κ. Σώρρα, στην End ή σε χρηματική προσφορά προς την πολιτεία της Αλαμπάμα.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται από τον κ Σώρρα στην Diamond + Diamond στις 15 Αυγούστου και της ζητά να γνωστοποιήσει στην Πολιτεία της Αλαμπάμα τους όρους με τους οποίους τους δανείζει 5 δισ. δολάρια, σε ομόλογα των ΗΠΑ για να σωθούν από τη χρεοκοπία.

Η επιστολή αυτή αποστέλλεται, με ημερομηνία 16 Αυγούστου στην πολιτεία της Αλαμπάμα για να της γνωστοποιηθεί η προσφορά με καταληκτική ημερομηνία αποδοχής της προσφοράς την 24 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ