Σμπώκος: Η Βίκυ Σταμάτη, σε αυστηρό τόνο, μου είχε ζητήσει να βοηθήσω τον Ακη - iefimerida.gr

Σμπώκος: Η Βίκυ Σταμάτη, σε αυστηρό τόνο, μου είχε ζητήσει να βοηθήσω τον Ακη

Σμπώκος: Η Βίκυ σταμάτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kατά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο επικοινωνίας που είχε με την Βίκυ Σταμάτη.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο κ. Σμπώκος, ανέφερε πως δεν γνωρίζει «για ποιό λόγο ο υπουργός αναφέρεται στο όνομά μου. Ενδεχομένως μια ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι να αναφέρεται κωδικοποιημένα στο όνομά μου και στην πραγματικότητα να εννοεί κάποιον άλλο», τονίζοντας πως την τελευταία περίοδο, δηλαδή από την Άνοιξη του 2010 και μετά ο Ακης Τσοχατζόπουλος του έδινε την εντύπωση «ανθρώπου που δεν ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση».

Ερωτώμενος για το γιατί ο πρώην υπουργός του ζητούσε επίμονα να επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να του χρωστούσε, ο κ. Σμπώκος απάντησε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος, μέσα στο 2010 του είχε ζητήσει να τον βοηθήσει οικονομικά γιατί είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη και «όχι επειδή του όφειλα χρήματα».

«Πιθανολογώ ότι με αφορμή κατάλογο που μου έδειχνε με εξοπλιστικά προγράμματα που διεκπεραιώθηκαν επί θητείας μου, ότι θεωρούσε και άφηνε υπονοούμενα για δήθεν κάτω από το τραπέζι συναλλαγές μου. Αυτά τα υπονοούμενα ήθελαν να δείξουν ότι πιθανά έχω χρήματα για να τον βοηθήσω», συνέχισε ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην απολογία του.

Ο κ. Σμπώκος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον κ. Μαλλή αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με την σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως υποστήριξε του ζήτησε βοήθεια για τον σύζυγό της.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου , η Βασιλική Σταμάτη, με ασαφείς και δυσνόητους υπαινιγμούς, ζητούσε από εμένα να βοηθήσω το σύζυγό της οικονομικά αφού κι αυτός με είχε τιμήσει με την επιλογή μου ως γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών...ο τόνος της φωνής της ήταν αυστηρός. Η σύζυγός του μου ζήτησε να τον βοηθήσω στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί να το κάνω οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμπώκος.

Ακόμη, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υποστήριξε ότι δεχόταν ανώνυμα τηλεφωνήματα για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του και καταστροφή της οικίας του αν δεν βοηθούσε τον πρώην υπουργό.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος απολογήθηκε τη Δευτέρα ενώπιων του ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο Νικόλαος Καρατζάς, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, μετά την απολογία του στον κ. Μαλλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ