Τσίπρας: «Μεγάλο πολιτικό φιάσκο» η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Μεγάλο πολιτικό φιάσκο» η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα

Τσίπρας: «Μεγάλο πολιτικό φιάσκο» η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πολιτικό φιάσκο».

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τα εγκαίνια του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, όπου και παρευρέθηκε, ανέφερε ότι δεν είχε τίποτα καινούργιο να κομίσει, πέραν της επιβεβαίωσης του αδιεξόδου και της επιμονής της στο λάθος.

Η επίσκεψή της στην Αθήνα «αποδείχτηκε ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ήρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το καταστροφικό μνημόνιο, τα νέα μέτρα των 13,5 δισ., τα οποία αν εφαρμοστούν θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και θα αποσταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Ευρώπη».

Όταν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, επισημαίνουν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ και οι τελευταίοι συγκάτοικοί της στο υπόγειο καταφύγιο του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, επιμένουν να σπρώχνουν το λαό και τον τόπο όλο και πιο βαθιά στον γκρεμό, και εκτίμησε ότι «με αυτό το αδιέξοδο πείσμα στο έγκλημα του μνημονίου, αντί για στήριξη και αναστήλωση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιταχύνει την κατάρρευσή της».

Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η εμμονή των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης στη γενικευμένη και διαρκή λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Είναι η ίδια η κρίση, πρόσθεσε και επισήμανε: Γι' αυτό εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σήμερα από το νεοφιλελευθερισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ