Γκάιτνερ: Η Ευρώπη με τον ESM βαδίζει σε έναν πολλά υποσχόμενο δρόμο - iefimerida.gr

Γκάιτνερ: Η Ευρώπη με τον ESM βαδίζει σε έναν πολλά υποσχόμενο δρόμο

Γκάιτνερ: Η Ευρώπη με τον ESM βαδίζει σε έναν πολλά υποσχόμενο δρόμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη με την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ακολουθεί πλέον μία «πιο πολλά υποσχόμενη οδό», έκανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο Αμερικανός πολιτικός, από το Νέο Δελχί όπου και βρίσκεται πριν από την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα στο Τόκιο, τόνισε ότι θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και αναμένει να δει «προς τα πού θα κατευθυνθούν στη συνέχεια».

Παράλληλα χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΕΚΤ προκειμένου να καθησυχαστούν οι διεθνείς αγορές. Πάντως δεν παρέλειψε να πει καλά λόγια για τις προσπάθειες της Ισπανίας και της Ιταλίας προκειμένου να ευοδωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας.

«Πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί στην Ισπανία και την Ιταλία, σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μία καλύτερη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ