Το Curiosity ανακάλυψε ένα «λαμπερό αντικείμενο» στον Άρη - iefimerida.gr

Το Curiosity ανακάλυψε ένα «λαμπερό αντικείμενο» στον Άρη

Το Curiosity ανακάλυψε ένα «λαμπερό αντικείμενο» στον Άρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα λαμπερό αντικείμενο φαίνεται πως εντόπισε το «Curiosity» κατά την εξερεύνησή του στον Άρη το οποίο ωστόσο δεν δημιούργησε συναγερμό στην NASA.

Κατά την περιπέτειά του στον Κόκκινο Πλανήτη η «Περιέργεια» φωτογράφισε ένα αντικείμενο το οποίο έλαμπε. Οι επιστήμονες της NASA, εκτίμησαν πως πρόκειται για ένα κομμάτι του ίδιου του Curiosity το οποίο μάλλον έσπασε.

«Η ομάδα που ασχολείται με το Curiosity αποφάσισε να μην χρησιμοποιηθεί το ρομποτικό μπράτσο του στις 8 Οκτωβρίου καθώς εντοπίστηκε στο έδαφος ένα λαμπερό αντικείμενο, που μπορεί να είναι ένα τμήμα του ρομπότ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

«Το Curiosity τραβάει κι άλλες φωτογραφίες του αντικειμένου ώστε να βοηθήσει την ομάδα να εκτιμήσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα υπάρχουν στη διαδικασία λήψης δειγμάτων» επισημαίνεται επίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ