H κάνναβη βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υποστηρίζει νέα έρευνα - iefimerida.gr

H κάνναβη βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υποστηρίζει νέα έρευνα

H κάνναβη βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υποτηρίζει Γαλλική έρευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα υποστηρίζει ότι τα εκχυλίσματα κάνναβης βοηθώντας τους ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, να μειώσουν την μυϊκή δυσκαμψία που ταλαιπωρεί το 90% εξ αυτών.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 279 ασθενών στη Βρετανία επί 12 εβδομάδες. Στα πλαίσια της έρευνας οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια λάμβανε δισκία τετραϋδροκανναβινόλης, ένα εκχύλισμα κάνναβης, και η άλλη ομάδα placebo.

Στο τέλος της μελέτης, το 29,4% των ασθενών που ανήκαν στην ομάδα της κάνναβης, έκανε λόγο για έναν περιορισμό της μυικής ακαμψίας έναντι ποσοστού 15,7% και η αλλαγή ήταν αισθητή ήδη από την 4η εβδομάδα και επηρέαζε επίσης τον πόνο και την ποιότητα του ύπνου.

Η μεγαλύτερη βελτίωση ήταν στους ασθενείς που δεν λάμβαναν αντισπασμωδική αγωγή με το ποσοστό των θετικών απαντήσεων να φθάνει το 40% μεταξύ των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκαν εκχυλίσματα κάνναβης.

Οι παρενέργειες ήταν εξάλλου μεγαλύτερες στην ομάδα της κάνναβης και επικεντρώνονταν κυρίως σε εντερικά προβλήματα και διαταραχές του νευρικού συστήματος.

«Τα συμπεράσματά μας επιβεβαιώνουν δύο άλλες μελέτες που είχαν δείξει σημαντική μείωση της σπαστικότητας (υπερβολική αύξηση του μυικού τόνου) στους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε εκχύλισμα κάνναβης» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της μελέτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ