Κόκκινα χαλιά στο αεροδρόμιο, οδοφράγματα στην Αθήνα για τη Μέρκελ - iefimerida.gr

Κόκκινα χαλιά στο αεροδρόμιο, οδοφράγματα στην Αθήνα για τη Μέρκελ

Κόκκινα χαλιά στο αεροδρόμιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ανγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί στις 1:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός με όλη την επισημότητα που αρμόζει σε ξένο ηγέτη, δηλαδή με κόκκινα χαλιά και όλες τις τιμές. Το διεθνές πρωτόκολλο μελέτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργείο της Βασιλίσσης Σοφίας τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Την ίδια ώρα η Αθήνα θυμίζει φρούριο και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ έχουν στηθεί από το πρωί. Ηδη έχει αποκλειστεί η οδός Βεντήρη, δίπλα από το ξενοδοχείο Χίλτον όπου θα καταλύσει η γερμανική αποστολή, ενώ περιμετρικά έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Πάνω από 100 προληπτικές συλλήψεις έγιναν στην περιοχή των Εξαρχείων και σε γνωστούς στην αστυνομία κύκλους αντιεξουσιαστών σήμερα το πρωί αφού η αστυνομία φοβάται την πρόκληση επεισοδίων κατά την εξάωρη παραμονή της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Έντονη και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στο Κολωνάκι όπου προσήχθη λίγο πριν από τις 10 το πρωί ένας κύριος γύρω στα 50 ντυμένος με μία αθλητική φόρμα της Εθνικής Ελλάδος και κρατώντας ένα πλακάτ με την Ανγκελα Μέρκελ και την γνωστή Αφροδίτη της Μήλου -από το περίφημο πρωτοσέλιδο του Focus- με το μεσαίο δάχτυλο.

Οι αστυνομικοί αρχικά απόρησαν μόλις είδαν τη μοτοσυκλέτα του 50χρονου άνδρα, μία μεγάλου κυβισμού μηχανή βαμμένη στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τον προσέγγισαν, τον ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να παραμείνει στην περιοχή λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει και του ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνος αρνήθηκε και οι αστυνομικοί άνοιξαν τον κατάλογο των προσαγωγών.

Στα μέτρα ασφαλείας θα διατεθούν περίπου 7 χιλιάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών - ακόμα σκοπευτές - και ειδικότερα το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στο Λεκανοπέδιο καθώς και διμοιρίες που έφτασαν από την επαρχία ακόμα και από την Θεσσαλονίκη. Ακόμη θα επιτηρούν τις περιοχές όπου θα γίνουν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και που θα κινηθεί η κυρία Μέρκελ τα πληρώματα των ελικοπτέρων της Αστυνομίας και παράλληλα θα στέλνουν απευθείας εικόνα στα δυο κέντρα επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών.

Ακόμη από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 στις 16:00. Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις «απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» από τις 09.00 έως και τις 22.00 «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών» γύρω από το κέντρο, στην Αττική Οδό και στο αεροδρόμιο.

Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση κατά τις μεσημβρινές ώρες στο Κέντρο της πόλη και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα υποδεχτούν οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και τα κόμματα την Ανγκελα Μέρκελ στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.
Εξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τηρεί πολύ χαμηλούς τόνους, καλεί το λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ