Financial Times: Δεν φέρνει δώρα η Μέρκελ στους Έλληνες - iefimerida.gr

Financial Times: Δεν φέρνει δώρα η Μέρκελ στους Έλληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι ενέπνευσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, για την οποία οι Έλληνες δεν τρέφουν καθόλου θετικά συναισθήματα, να δεχθεί την πρόσκληση να επισκεφτεί επισήμως την Αθήνα, παρά τον κάτι παραπάνω από ενυπόστατο κίνδυνο των βίαιων διαδηλώσεων στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας; Αναρωτιέται η εφημερίδα Financial Times σε σχετικό άρθρο της.

Η αλήθεια είναι, επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι πρόκειται για επίσκεψη με περισσότερο συμβολισμό παρά ουσία: η καγκελάριος έρχεται ως προσκεκλημένη του Έλληνα πρωθυπουργού, το συντηρητικό κόμμα του οποίου ανήκει στην ίδια «πολιτική» οικογένεια με τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, από την οποία ουσιαστικά ζητά την ευλογία της!

Αυτό που ο Αντώνης Σαμαράς περιμένει να ακούσει από το στόμα της γερμανίδας καγκελαρίου είναι ότι το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τη βρίσκει αντίθετη, παρ' όλο που οι πολιτικοί σύμμαχοί της στη Γερμανία έχουν ενεργά επεξεργαστεί ένα τέτοιο σενάριο.

Επιπλέον, αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξή της στις δομικές αλλαγές που απαιτούνται από την ελληνική κυβέρνηση, όπως επίσης πρόκειται να εκφράσει τη συμπάθειά της προς τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Αυτό όμως που δεν πρόκειται να κάνει είναι να υποσχεθεί επιπλέον χρήματα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να περιμένουν δώρα από την καγκελάριο.

Το ταξίδι της Μέρκελ στην Αθήνα μπορεί να ιδωθεί σαν μία κίνηση σκοπός της οποίας είναι να κατευνάσει τους κριτικούς που της καταλογίζουν διστακτικότητα, η οποία θεωρείται η αιτία επιδείνωσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η καγκελάριος είναι της άποψης ότι η αυτοπειθαρχία είναι ουσιαστικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές.

Συνεπώς, το μήνυμά της προς τους Έλληνες θα είναι ουσιαστικά το ίδιο: βάλτε πρώτα τάξη στα του οίκου σας. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η αλληλεγγύη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ