Τσίπρας προς Μέρκελ μέσω Guardian: Πες μου γιατί επιμένεις σε αυτό το αποτυχημένο μοντέλο - iefimerida.gr

Τσίπρας προς Μέρκελ μέσω Guardian: Πες μου γιατί επιμένεις σε αυτό το αποτυχημένο μοντέλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Για ποιο λόγο εμμένουν σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι; Εμείς πιστεύουμε πως στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο θα βασίζεται στα φτηνά εργατικά χέρια, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, χαμηλές δημόσιες δαπάνες και εξαίρεση του κεφαλαίου από την φορολογία».

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος δημοσιεύματος-κόλαφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα Guardian, όπου επιχειρείται η διάνοιξη ενός έμμεσου διαλόγου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει:

«Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η στρατηγική αυτή χρησιμοποιεί ενός είδους πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό που σκοπεύει στο να πείσει ή να εξαναγκάσει του Ευρωπαίους πολίτες να δεχθούν πακέτα λιτότητας χωρίς την οιαδήποτε αντίδραση. Οι πολιτικές του φόβου και του εκβιασμού που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της στρατηγικής αυτής».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, κάνει έκκληση για λαϊκή αφύπνιση και αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί μία πραγματική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και όχι η υποταγή των Ελλήνων και των Ευρωαίων εν γένει στα κελεύσματα του κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ