Ναπολιτάνο: Έμεινα άναυδος από την αθώωση των ναζί σφαγέων - iefimerida.gr

Ναπολιτάνο: Έμεινα άναυδος από την αθώωση των ναζί σφαγέων

Ναπολιτάνο: Έμεινα άναυδος από την αθώωση των ναζί σφαγέων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Άναυδος» υποστήριξε πως έμεινε ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο από την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου να θέσει στο αρχείο, υπόθεση σφαγής 560 Ιταλών από τα στρατεύματα των SS.

«Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την αιτιολογία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης --η οποία μας άφησε άναυδους-- με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση κατά ατόμων που κατηγορούνται για άμεση συμμετοχή σε ναζιστικές σφαγές», δήλωσε ο Ναπολιτάνο.

Η εκτέλεση των αμάχων είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου του 1944 στην Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα της Τοσκάνης. Μάλιστα 17 από τους εκτελεστές παραμένουν ακόμη εν ζωή.

Ο Ναπολιτάνο αναφέρθηκε στην απόφαση των εισαγγελέων της Στουτγάρδης με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για μια άλλη σφαγή: στην Μπελόνα, βόρεια της Νάπολης, ο γερμανικός στρατός στις 17 Απριλίου του 1944 καθώς αποχωρούσε από την Ιταλία είχε εκτελέσει 54 άμαχους.

«Τα θύματα αυτά, όπως τόσα άλλα, υπέστησαν την απάνθρωπη βαρβαρότητα του ναζιφασισμού που έπληξε τραγικά την χώρα μας», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ