Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο και Διώτη: Η «λίστα Λαγκάρντ» είναι νόμιμη! - Να αξιοποιηθεί - iefimerida.gr

Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο και Διώτη: Η «λίστα Λαγκάρντ» είναι νόμιμη! - Να αξιοποιηθεί

Πεπόνης σε ΣΔΟΕ: Αξιοποιήστε πλήρως τη «λίστα Λαγκάρντ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εντολή στους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να αξιοποίησουν πλήρως τη «λίστα Λαγκάρντ» με τους 1.991 έλληνες καταθέτες στην Ελβετία έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πεπόνης «αδειάζει» πλήρως τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον Γιάννη Διώτη που υποστήριζαν ότι η λίστα είναι παράνομο υλικό και δεν μπορεί να διερευνηθεί.

Μέσω της εισαγγελικής παραγγελίας ζητείται να ελεγχθούν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην πολύκροτη λίστα, καθώς, επίσης και να εντοπισθούν εάν υπάρχουν σε αυτή καταθέτες για τους οποίους να προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.

Τέλος, κατά τον Γρηγόρη Πεπόνη, η πολύκροτη λίστα δεν αποτελεί υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ