Le Monde: Η Μέρκελ πάει στην Ελλάδα να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Le Monde: Η Μέρκελ πάει στην Ελλάδα να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις

Le Monde : Η Μέρκελ πάει στην Ελλάδα να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να πιέσει ακόμη περισσότερο στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης Le Monde.

H γαλλική εφημερίδα επικαλείται την δήλωση του εκπροσώπου της καγκελαρίας ότι πρόκειται για «μια επίσκεψη εργασίας» και αναφέρει ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα συζητήσει στην Αθήνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την κατάσταση στην ευρωζώνη, τα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Αθήνα αμέσως χαιρέτισε την είδηση της άφιξης της Ανγκελα Μέρκελ «γιατί βλέπει ότι πρόκειται για ένα βήμα προς την έξοδο από την κρίση». Η Ελλάδα, γράφει το δημοσίευμα είναι «στο όριο» των θυσιών που ζητάει από τον ελληνικό λαό και επικαλείται τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σήμερα.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο Πρωθυπουργός απάντησε στην ερώτηση αν θα ήταν χρήσιμο να επισκεφθεί η καγκελάριος την Ελλάδα λέγοντας : «Θα ήταν πολύ σημαντικό, είναι πάντα καλοδεχούμενη στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ