Σαμαράς σε Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν αντέχει πέραν του Νοεμβρίου, χωρίς τη δόση» - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν αντέχει πέραν του Νοεμβρίου, χωρίς τη δόση»

Σαμαράς σε Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν αντέχει πέραν του Νοεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη σε δραματικό τόνο παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα αντέξει πέραν του Νοεμβρίου στην περίπτωση που δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς απηύθυνε έκκληση για σταθερότητα της δημοκρατίας, αφού όπως ανέφερε αν «η κυβέρνηση καταρρεύσει μας περιμένει το χάος».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η ελληνική δημοκρατία αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκλησή της, ενώ δεν διστάζει να παρομοιάσει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας με την «ανάπηρη» Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Ο κ.Σαμαράς απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες, να σφίξει και άλλο τα δόντια τονίζοντας πως «αν και οι πολίτες έχουν χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού τους επιπέδου, πλέον είναι σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανία, πλέκοντας το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ για τη φράση που είχε πει δημοσίως «Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες». Βέβαια δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του απέναντι στον Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας πως «δεν είναι προφανώς και o καλύτερος σύμμαχός μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ