Tο απόγευμα ανακοινώσεις για deal Εθνικής–Εurobank – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών - iefimerida.gr

Tο απόγευμα ανακοινώσεις για deal Εθνικής–Εurobank – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών

Σενάρια για deal Εθνικής–Εurobank – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω των πληροφοριών που υπάρχουν για επικείμενη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών. Το απόγευμα οι κρίσιμες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η πιθανή συγχώνευση των δύο τραπεζών (και ίσως και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) κρίνεται πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμα το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Γι' αυτό το λόγο, τονίζεται, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη.

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου θα υπάρξει απάντηση των δύο τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι δύο τράπεζες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Αν αυτό γίνει, θα πρόκειται για ένα ιστορικό deal καθώς θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, οι φήμες για επικείμενο deal των δύο τραπεζών οργίαζαν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση. Πηγές της Εθνικής δήλωναν πάντως πως: «Η Εθνική Τράπεζα είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας ή συγχώνευσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ