Τι φοβάται ο Σαμαράς μετά την εισβολή στο υπουργείο Αμυνας - iefimerida.gr

Τι φοβάται ο Σαμαράς μετά την εισβολή στο υπουργείο Αμυνας

Τι φοβάται ο Σαμαράς μετά την εισβολή στο υπουργείο Αμυνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή του Πρωθυπουργού προκάλεσε το «ξέφραγο αμπέλι» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το οποίο αποδείχθηκε ανίκανο να εμποδίσει 200 ναυτεργάτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά να εισβάλουν στην καρδιά της άμυνας της χώρας. Στην κυβέρνηση φοβούνται και νέες τέτοιες «εισβολές» συνδικαλιστών αν ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή με συνδικάτα και κόμματα που λειτουργούν ως «εμπροσθοφυλακή» για επεισόδια και θα ακολουθήσει πλέον γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν, το γεγονός ότι όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πεντάγωνο έκαναν το γύρο του κόσμου επιτείνοντας το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» ανέφεραν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού με αφορμή την πρωτοφανή εικόνα που εξέπεμψε χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά πίσω απο τα επεισόδια βλέπουν να υπάρχει δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ-Φωτόπουλου. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνδικαλιστές των ναυπηγείων έσπευσαν να υιοθετήσουν μέσα σε μια μέρα τις προτροπές του αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο για καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, τις οποίες ασπάζονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται όμως οργισμένος και με τα κενά φρούρησης του Πενταγώνου ενώ συνεργάτες του άφηναν αιχμές για την στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας, με αποτέλεσμα τη διαπραγμάτευση με τους οργισμένους εισβολείς να αναλάβει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης παρέμεινε κρυμμένος πίσω από την πόρτα της εισόδου και δεν έβγαινε στο προαύλιο να καθησυχάσει τους διαδηλωτές ενώ είχε προκαθορισμένο ραντεβού μαζί τους !

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βέβαιοι ότι τα χθεσινά επεισόδια ήταν μεθοδευμένα αφού ο πρωθυπουργός κατέβαλε προσωπική προσπάθεια να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Οπως έλεγαν οι ίδιες πηγές είχε βρεθεί κονδύλι 1 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να διατεθεί κατά παράβαση των κοινοτικών οδηγιών.

Τα επεισόδια στο Πεντάγωνο δικαιολόγησε πάντως και η ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ρήξη των «γαλάζιων» συνδικαλιστών με τη ΝΔ : «Το κράτος, δυνάστης των πολιτών και προστάτης των εργοδοτών για μια ακόμη φορά, αντί να δώσει λύση στο θέμα των ναυπηγείων, ξυλοκόπησε και συνέλαβε τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Σε αυτή τη λαίλαπα όλοι για έναν και ένας για όλους» ήταν η δήλωση της ΔΑΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ