ΔΝΤ: Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε τελειώνει η αποστολή στην Ελλάδα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε τελειώνει η αποστολή στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τελειώσει η αποστολή μας στην Ελλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το χρονοδιάγραμμα παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται.

Ο Τζέρι Ράις πάντως δεν έκανε καμία εκτίμηση ή κάποιο σχόλιο για την κατάληξη των διαβουλεύσεων.

«Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα ακόμη για το πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή», είπε, ενώ προσέθεσε πως ο στόχος του Ταμείου είναι η κατάρτιση ενός αξιόπιστου προγράμματος το οποίο θα αποτελείται από ρεαλιστικά και βιώσιμα μέτρα.

Μεταξύ άλλων επανέλαβε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της συμμετοχής του, την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και την χρηματοδοτική διασφάλιση του προγράμματος. «Το πώς θα ικανοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις το συζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» εξήγησε.

Στην συνέχεια ο Τζέρι Ράις είπε πως στόχος του ΔΝΤ είναι ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020, προκειμένου να είναι βιώσιμο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον περιορισμένο χρόνο που απομένει μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, είπε πως «όλοι κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ