Η Αλέκα είπε "όχι" στον Γιώργο - iefimerida.gr

Η Αλέκα είπε "όχι" στον Γιώργο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όχι» στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και της Οικονομίας, είπε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, με σκοπό -από την πλευρά της κυβέρνησης τουλάχιστον- ένα μίνιμουμ συναίνεσης για τη συνέχεια στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, η κ.Παπαρήγα θεωρεί ότι «δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ». Εξηγώντας την παράδοξη στάση της συνήθως αρνητικής, πλην θεσμικής Αλέκας Παπαρήγα, σημειώνεται ότι «το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της», ενώ η ανακοίνωση επικαλείται και την δήλωση του κ.Παπανδρέου ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με όλους τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας το πρωί της Τρίτης στις 10.30 πμ όταν θα δει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο και ελπίζει ότι θα βρει ένα κοινό τόπο συνεννόησης σε κάποια από τα θέματα που θα του θέσει, εξηγώντας του το μέγεθος της κρίσης και την κατάσταση της χώρας. Στις 12.15μμ το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ θα ακολουθήσουν κατά σειρά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 13.30μμ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη (14.30μμ) και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης (15.30μμ). Συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν θα έχουν εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων ή του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ