Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπανδρέου: «Δίνεις χείρα βοηθείας στη μπίζνα για το Ιδρυμα Olympic School of Mythology - iefimerida.gr

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπανδρέου: «Δίνεις χείρα βοηθείας στη μπίζνα για το Ιδρυμα Olympic School of Mythology

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι «παρέχει χείρα βοηθείας στην ...μπίζνα με την επωνυμία «Olympic School of Mythology – Olympic Academy of classical studies», με έδρα τη Μακεδονική Πιερία, εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε μετά από καιρό στην Βουλή και μάλιστα συμμετείχε για λίγα λεπτά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Πήρε αμέσως το λόγο και τοποθετήθηκε θετικά ως προς την ίδρυση Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία «Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies», ζητώντας μάλιστα να μην υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά να διευκολυνθεί το σχέδιο και να προχωρήσει γρήγορα.

Ωστόσο, για τον ΣΥΡΙΖΑ η ίδρυση και λειτουργία αυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, είναι «διάτρητη και νεφελώδης». Ο βουλευτής του κόμματος Τάσος Κουράκης σχολίασε επικριτικά : «δεν είναι παίξε-γέλασε η παρουσία του κ. Παπανδρέου. Εγινε για να προσδώσει ένα κύρος, μόνο και μόνο γιατί ήρθε στη Βουλή, μόνο και μόνο για να συζητηθεί. Αυτό από μόνο του υποβιβάζει το θέμα από χέρι», ανέφερε.

Στους Ιταλούς αρχιτέκτονες και πρυτάνεις που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Βουλής ο κ. Κουράκης είπε ότι «εμπλέκονται σε μια διαδικασία που δεν γνωρίζουν και συμμετέχουν άθελά τους σε αυτό που συζητείται», θέτοντας ερωτηματικά για το με ποια κεφάλαια θα τεθεί σε κίνηση αυτή η πρωτοβουλία εφόσον πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με εταιρικό κεφάλαιο μόνο 2.900 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ίδρυση του εν λόγω Ιδρύματος με το επιχείρημα ότι δεν συμμετέχουν δημόσιοι ερευνητικοί φορείς, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει απορρίψει την συμμετοχή του με το σκεπτικό ότι το εγχείρημα «δεν έχει καμία διεθνή αναγνωρισιμότητα, ούτε και επιστημονικές διαπιστεύσεις».

Οπως ανέφερε ο κ. Κουράκης, μετά από πρόταση του πρύτανη του ΑΠΘ να τεθεί το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου, οι υπεύθυνοι της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αρνήθηκαν.

Σκιές υπάρχουν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας, η οποία «βασίζεται αποκλειστικά σε μακροχρόνιες εκχωρήσεις ακινήτων από τους δήμους της ευρύτερης περιοχής για εκμετάλλευση από ιδιώτες παράγοντες, οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις αρχαιότητες και τα πολιτιστικά υλικά και άυλα αγαθά των τόπων της Πιερίας ως «brand name» για οικονομικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι σαφές ποιόν θα ωφελήσουν τελικά».

Απαντώντας ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου που παρουσίασε το σχέδιο στη Βουλή είπε ότι «είναι μια ιδέα που έχει ξεκινήσει και ζητήσαμε να ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έτσι ώστε να είναι ενήμερο ποια είναι η φωνή της αγωνίας μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ