Καπελέρης: Ο Παπακωνσταντίνου μου έδωσε ένα πρόχειρο χαρτί με 10 ονόματα - iefimerida.gr

Καπελέρης: Ο Παπακωνσταντίνου μου έδωσε ένα πρόχειρο χαρτί με 10 ονόματα

Καπελέρης: Ποτέ δεν πήρα στα χέρια μου όλη τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του ΣΔΟΕ στην υπόθεση τόσο της λίστας Λαγκάρντ, όσο και της λίστας των 36 πολιτικών.

Ο κ. Καπελέρης επισήμανε ότι στα τέλη του 2010, αρχές του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του έδωσε γραμμένα σε ένα πρόχειρο χαρτί 10 ονόματα, ατύπως, προκειμένου να ερευνήσει το φορολογικό και γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα πορίσματα της έρευνας παραδόθηκαν και πάλι στα χέρια του υπουργού. Απ' ότι μπορεί να θυμάται, είπε, δεν υπήρχε ανάμεσά τους κανένα πολιτικό πρόσωπο ή σημαντικός οικονομικός παράγοντας της τελευταίας 20ετίας. Οι δε καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική λίστα αφορούσαν τη δεκαετία του 1990 και πριν.

Ποτέ δεν μου δόθηκε καμία άλλη λίστα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ