Ξεκινάει περιοδεία ανά την Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος για το βιβλίο του - iefimerida.gr

Ξεκινάει περιοδεία ανά την Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος για το βιβλίο του

Ξεκινάει περιοδεία ανά την Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος για το βιβλίο του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα περιοδειών από την Αθήνα ξεκινάει ο Ανδρέας Λοβέρδος και παρουσιάζει το βιβλίο του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο ξενοδοχείο Plazza, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αφού ο πρώην υπουργός έχει λάβει σαράντα προσκλήσεις από βιβλιοπωλεία για να μιλήσει.

Με τον τρόπο αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να κινηθεί ανά την επικράτεια προκειμένου να προετοιμάσει την πολιτική πρωτοβουλία που θα ανακοινώσει τον Νοέμβριο.

Με την έκδοση του βιβλίου-θέσεων, που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστά «πολιτική ενέργεια», ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κόψει ουσιαστικά τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός δεν έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αλλά η προοπτική νέου κόμματος είναι γι'αυτόν πιθανή προοπτική στο μέλλον.

Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου αποτελεί ουσιαστικά το επικαιροποιημένο κείμενο της ομιλίας του τον περασμένο Φεβρουάριο στο ΕΒΕΑ σε μία εκδήλωση που έγινε παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Με τη δημοσιοποίηση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μία κοινή προσπάθεια, περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων για μία συλλογική πολιτική πορεία. Η αναμονή μου όμως λαμβάνει τέλος. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις μου, η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια. Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί, επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στον δρόμο της ευημερίας και της αξιοπιστίας. Η πίστη μου σ' αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη» γράφει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός..

Παράλληλα, στο βιβλίο του ο κ. Λοβέρδος δεν αποκλείει την πιθανότητα να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη συγκρότηση ενός νέου κόμματος:

«Η Ελλάδα κατά τη γνώμη του γράφοντος, έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη, θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος, ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών, ή ακόμη και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας» γράφει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ