Τρόικα: Βάλτε σε διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλους αλλιώς πάμε σε απολύσεις - iefimerida.gr

Τρόικα: Βάλτε σε διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλους αλλιώς πάμε σε απολύσεις

Τρόικα: Βάλτε σε διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλους αλλιώς εμμένουμε στις απολύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να προχωρήσει άμεσα στην διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα, διαφορετικά δηλώνει πως θα επαναφέρει θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, συζητήθηκε το θέμα την επίσπευση της διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι επίορκοι αλλά και όσοι υπάλληλοι των οποίων οι οργανικές θέσεις θα καταργηθούν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν διαμηνύσει στις συναντήσεις τους με τους δύο υπουργούς πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θέσει το ταχύτερο δυνατόν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλους προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος των 172 εκατ. ευρώ που προβλέπεται από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι τροϊκανοί έχουν ξεκαθαρίσει πως αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με τις 15.000 διαθεσιμότητες άμεσα, τότε εκείνοι θα επαναφέρουν το πάγιο αίτημά τους για απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει πως η εμμονή της Τρόικα με την επιτάχυνση της διαδικασίας κρύβει απολύσεις και έχει δηλώσει πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει να συνδυαστεί με υποχρεωτικές απολύσεις εργαζομένων. Αντίθετα, ακολουθώντας τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μανιτάκης έχει προτείνει να εφαρμοστεί μόνο η συνταξιοδοτική ωρίμανση, μέτρο που θεωρεί ικανό για να επιτευχθεί η ίδια εξοικονόμηση δαπανών ύψους 172 εκατ. ευρώ.

Πάντως μετά το τέλος της συνάντησης Στουρνάρα-Μανιτάκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέβασε το δημοσιονομικό όφελος από την διοικητική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα στα 300 εκατ. ευρώ. Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των δομών του δημοσίου, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και όσοι θα χάσουν τις οργανικές θέσεις τους λόγω της αλλαγής οργανογραμμάτων σε υπουργεία και οργανισμούς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με το 75% των αποδοχών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ