Μειώθηκε η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ - iefimerida.gr

Μειώθηκε η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ

Μειώθηκε η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένη είναι η διαφορά μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του υποψηφίου για την γερμανική καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δευτέρου.

Το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, διενήργησε μία δημοσκόπηση στην οποία οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν τι θα ψήφιζαν σε περίπτωση που η εκλογή καγκελάριος γινόταν απευθείας. Το 46% των ψηφοφόρων θα προτιμούσε την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 34% τον Πέερ Στάινμπρουκ. Η τα αντίστοιχα ποσοστά τους μερικές ημέρες πριν ήταν 50%-29%

Παράλληλα μειωμένη ήταν και η διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Γερμανία. Μερικές ημέρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Στάινμπρουκ οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωναν το 27% έναντι του 37% των Χριστιανοδημοκρατών.

Το CDU από την Παρασκευή έχασε δύο μονάδες, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κέρδισε το SPD, μειώνοντας την διαφορά στις έξι μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ