Σφοδρές αντιδράσεις για παιδικό παζλ που απεικονίζει...κρεματόριο του Νταχάου - iefimerida.gr

Σφοδρές αντιδράσεις για παιδικό παζλ που απεικονίζει...κρεματόριο του Νταχάου

Σφοδρές αντιδράσεις για παιδικό παζλ που απεικονίζει...κρεματόριο του Νταχάου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιέσεις για να σταματήσει την πώληση ενός παζλ που απευθύνεται σε παιδιά και απεικονίζει ένα κρεματόριο στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, δέχεται το διαδικτυακό κατάστημα Amazon.com.

Το συγκεκριμένο παζλ αποτελείται από 252 κομμάτια και απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα 25 δολάρια.

Γερμανοί πολιτικοί έστειλαν επιστολή στον CEO της Amazon, ζητώντας την άμεση απόσυρση του παζλ, το οποίο χαρακτηρίζουν «σφαλιάρα στο πρόσωπο των επιζώντων και των συγγενών όσων έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Παράλληλα, πολλοί χρήστες του Ίντερνετ κατέκριναν το Amazon χαρακτηρίζοντας το παζλ, μεταξύ άλλων, «αηδιαστικό» και «κακόγουστο», ενώ τόσο η Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου όσο και πολλές ισραηλιτικές κοινότητες ανά τον κόσμο καταδίκασαν το γεγονός.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 1945 που έκλεισε, περίπου 200.000 άτομα φυλακίστηκαν στο Νταχάου, 41.500 εκ των οποίων δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ