Ο γιος του δημάρχου της Ρώμης χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο γιος του δημάρχου της Ρώμης χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο [εικόνα]

Ο γιος του δημάρχου της Ρώμης χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πονοκέφαλο» αναμένεται να έχει ο πρώην ιδεολογικός απόγονος του Μουσολίνι και νυν δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, από την δημοσιοποίηση φωτογραφιών που απεικονίζουν τον γιο του Μανφρέντι, στην Μύκονο, να χαιρετά φασιστικά μαζί με φίλους του.

Το θέμα δημοσιοποίησε η ιταλική έκδοση της Huffington Post και τις φωτογραφίες τις βρήκε μέσω Facebook όπου και έμεινε ήταν μόνο για μερικές ώρες.

Πρόκειται για δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη ο νεαρός είναι χωρίς μπλούζα και χαιρετά φασιστικά ενώ φαίνεται και ένα μεγάλο τατουάζ που έχει στο αριστερό του χέρι, ενώ στην δεύτερη είναι μαζί με φίλους του και όλοι μαζί πάνω σε ένα λεωφορείο χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο.

«Ο μπαμπάς τι λέει;» (Papà che dice?) λέει η ιστοσελίδα.

Ο γιος του δημάρχου της Ρώμης χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Τζάνι Αλεμάνο μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990 ήταν μέλος του Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο χαρακτηριζόταν ως ακροδεξιό και φασιστικό καθώς οι ιδρυτές του ήταν συνεργάτες του Μπενίτο Μουσολίνι.

Επίσης όταν ο Αλεμάνο βγήκε δήμαρχος ήταν ένα μικρό «σοκ» για τον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας, καθώς ήταν για πρώτη φορά που ο Δήμος της Αιώνιας Πόλης «έπεφτε» στα χέρια ενός (κάποτε) δηλωμένου ακροδεξιού.

Ωστόσο το νέο κόμμα του Αλεμάνο, η Εθνική Συμμαχία, που το 2008 εντάχτηκε στον Λαό της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε δηλώσει επανειλημμένα και δημόσια ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και ότι στοχεύει στην πλήρη ένταξή του στην σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ