Δείτε ποια είναι η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τη «θεραπεία ομοφυλοφίλων» - iefimerida.gr

Δείτε ποια είναι η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τη «θεραπεία ομοφυλοφίλων»

Η πρώτη απαγόρευση της «θεραπείας» για την ομοφυλοφιλία είναι γεγονός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη επίσημη απαγόρευση των λεγόμεων και αμφιλεγόμενων «θεραπειών για την ομοφυλοφιλία» έγινε πραγματικότητα, γεγονός που χαιρετίστηκε από οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων.

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που προχώρησε στην εν λόγω απαγόρευση είναι η Καλιφόρνια,με τον κυβερνήτη της, Τζέρι Μπράουν να δηλώνει πως «ο νόμος απαγορεύει "μη επιστημονικές θεραπείες", οι οποίες έχουν οδηγήσει νέα παιδιά στην αυτοκτονία ή την κατάθλιψη», τονίζοντας, παράλληλα, πως «αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία επιστημονική ή ιατρική βάση και στο εξής ρίχνονται στον σκουπιδοτενεκέ της αγυρτείας».

Σύμφωνα με τον Guardian, η ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ έχει καταγγέλλει τις εν λόγω θεραπείες, λέγοντας εκτός των άλλων ότι είναι και ανήθικες.

Ωστόσο, ισχυρή είναι η άποψη σε διάφορους χριστιανικούς κύκλους των ΗΠΑ, ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να «θεραπευτεί».

Από την πλευρά τους οι οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων χαιρέτησαν την απόφαση του κυβερνήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ