Ρώσοι επενδυτές επελαύνουν στη βόρεια Ελλάδα και αγοράζουν τα πάντα! - iefimerida.gr

Ρώσοι επενδυτές επελαύνουν στη βόρεια Ελλάδα και αγοράζουν τα πάντα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωσική κεφαλαιακή επέλαση παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεύτερες κατοικίες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και εκτάσεις γης βρίσκονται στο στόχαστρο Ρώσων επενδυτών, επεκτείνοντας την άλλοτε τσαρική αυτοκρατορία προς τα «θερμά νερά» της Μεσογείου μέσω της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ισχυρές προσωπικότητες της Ρωσίας, όπως ο τέως υποδιοικητής πυρηνικού υποβρυχίου και νυν επιχειρηματίας και μέλος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας Σεργκέι Φεντόροφ ή ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός και δεύτερος τη τάξει ισχυρότερος άνδρας στη Ρωσία μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, Γιούρι Τσάικα, έχουν μετατρέψει τις χερσονήσους της Χαλκιδικής σε «δεύτερο σπίτι» τους.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς ορδές πλούσιων Ρώσων κατακλύζουν την τρίαινα της Χαλκιδικής, ενώ εταιρείες αγοράζουν ξενοδοχεία και εκτάσεις γης, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό για το ύψος των επενδύσεων.

Ψακούδια, Ποτίδαια, Γερακινή είναι μερικά μονάχα από τα μέρη των χερσονήσων της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους όπου εκβάλλουν τα ποτάμια των τουριστών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, η άποψη του οποίου φιλοξενείται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, «Συνήθως αναζητούν ευκαιρίες που φτάνουν να πουληθούν μέχρι και 30% κάτω από την κανονική τιμή τους. Επενδύουν σε γη, πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία. Έχουν ήδη φτάσει να έχουν στην κατοχή τους 8 στα 10 ξενοδοχεία».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη χώρα με την οποία η Ρωσία έχει τέτοια σχέση σαν αυτή που έχει με την Ελλάδα», εξηγεί ο Τερέντι Μεσεριάκοφ, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αγίας Πετρούπολης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ