Πόσο κόστισε η διήμερη επίσκεψη του Ολάντ στη Νέα Υόρκη [βίντεο] - iefimerida.gr

Πόσο κόστισε η διήμερη επίσκεψη του Ολάντ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτηνότερη κατά 100.000 ευρώ από εκείνη του προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί, αποδείχθηκε η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ και του επιτελείου του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας Le Parisien.

116.000 ευρώ θα έχει κοστίσει μονάχα η κράτηση της περίφημης αίθουσας Roseland Ballroom στο Μπρόντγουεϊ, όπου ο Γάλλος πρόεδρος και τα 61 μέλη της αντιπροσωπείας του θα έχουν υποδεχθεί τους περίπου 1.500 Γάλλους της Νέας Υόρκης, προσφέροντάς τους κρασί αντί σαμπάνιας.

Στον προκάτοχό του, ο οποίος είχε επιλέξει το Manhattan Center Studio όπου είχαν φιλοξενηθεί 4.000 Γάλλοι, η ίδια δεξίωση είχε κοστίσει 400.000 ευρώ περισσότερο.

Κατά τη διήμερη διαμονή του, ο Φρανσουά Ολάντ κατέλυσε σε πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου Setai της 5ης λεωφόρου, της οποίας ωστόσο την τιμή διαπραγματεύτηκε, κατεβάζοντάς την από τα 3.000 δολάρια τη βραδιά στα 1.000.

Παρ' όλα αυτά, το συνολικό ποσό των 900.000 ευρώ το οποίο θα έχει κοστίσει η επίσκεψη αφήνει μία πικρή γεύση στους συμπατριώτες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ