Ο Τζορτζ Σόρος στηρίζει την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα - iefimerida.gr

Ο Τζορτζ Σόρος στηρίζει την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα

Ο Τζορτζ Σόρος στηρίζει την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υποσχέθηκε 1,5 εκατ. δολάρια στις επιτροπές οι οποίες υποστηρίζουν την εκστρατεία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Σόρος έχει υποσχεθεί 1 εκατ. δολάρια στην οργάνωση Priorities USA Action, η οποία χρηματοδοτεί τις διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα, καθώς και 500.000 δολάρια στις οργανώσεις Majority PAC και House Majority PAC, οι οποίες χρηματοδοτούν τις εκστρατείες των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την επανεκλογή τους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Το Forbes υπολογίζει την προσωπική περιουσία του Σόρος στα 19 δισ. Δολάρια και μέχρι φέτος ο δισεκατομμυριούχος διατηρούσε το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεισφοράς σε εκλογικό κύκλο, όταν είχε δαπανήσει τουλάχιστον 27,5 εκατ. δολάρια το 2004 για να ηττηθεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους.

Ωστόσο το ρεκόρ αυτό συνετρίβη φέτος από τον ιδιοκτήτη διαφόρων καζίνο στο Λας Βέγκας Σέλντον Έιντελσον, ο οποίος ανακοίνωσε πως διέθεσε 70 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στις φετινές εκλογές.

Η νέα δωρεά του Σόρος έγινε γνωστή χθες Πέμπτη στην συγκέντρωση υποστηρικτών των Δημοκρατικών Democracy Alliance, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η οποία δημοσίευσε πρώτη την είδηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ