Τα ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους - iefimerida.gr

Τα ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους

Τα ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση, ευτυχώς χωρίς να πάρει διαστάσεις, επικράτησε έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία. Στην προσπάθεια τους να σπάσουν οι ίδιοι και οι συνοδοί τους τον αστυνομικό κλοιό έξω από το Κοινοβούλιο άναψαν τα αίματα και ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ. Μάλιστα κάποιοι αστυνομικοί αντέδρασαν αρκετά δυναμικά, ενώ κάποιοι χτύπησαν -όπως καταγγελουν οι ίδιοι και οι συνοδοί τους- άτομα με αναπηρία.

Μετά την αρχική ένταση, εκπρόσωποι των Αμεα τους κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζήτησαν να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ωστόσο το εκεί διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου για αναπηρικά αμαξίδια αφού στην πίσω πόρτα, η οποία είχε σκαλοπάτια και όχι ράμπα για τα αναπηρικά αμαξίδια.

Τελικά μετακινήθηκαν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα και οι άνθρωποι εισήλθαν στο Μαξίμου από την πλαϊνή πλευρά όπου υπάρχει ράμπα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ