Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Γιάννης Σμπώκος για τις μίζες στα εξοπλιστικά - iefimerida.gr

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Γιάννης Σμπώκος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Προθεσμία ως την άλλη Παρασκευή για να απολογηθεί πήρε ο Γιάννης Σμπώκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία να απολογηθεί την άλλη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ζήτησε και πήρε, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση μαύρου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Το πρωί της Πέμπτης πέρασε την πόρτα του γραφείου του ανακριτή Μαλλή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία ως την άλλη Παρασκευή για να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο κ. Σμπώκος, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο των πέντε νέων κατηγορουμένων στην υπόθεση, προσήλθε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ο κ. Σμπώκος κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Προθεσμία να απολογηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας πήραν επίσης από τον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Ιανός Νίκος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο επίσης ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώτης Αρβανίτης, οι οποίοι μαζί με τον κ. Σμπώκο και την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ που πήρε επίσης προθεσμία για τις 8 Οκτωβρίου, συμπληρώνουν τη λίστα με τους πέντε νέους κατηγορούμενος στην υπόθεση του πρώην υπουργού.

Το Σαββατοκύριακο θα μεταχθούν στα δικαστήρια για συμπληρωματικές απολογίες και οι επτά κρατούμενοι στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ