Για 4 μήνες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα video portraits 56 σταρ από τον Μπομπ Ουίλσον - iefimerida.gr

Για 4 μήνες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα video portraits 56 σταρ από τον Μπομπ Ουίλσον

Για 4 μήνες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα video portraits τους από τον Μπομπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπραντ Πιτ με το μποξεράκι του, η αρτίστα του μπουρλέσκ Dita von Teese να λικνίζεται σε μια κούνια, ο Τζόνι Ντεπ να χαϊδεύει ηδονικά τη γούνα του: όλοι αποκαλύφθηκαν μπροστά στον φακό του ιδιοφυή γκουρού της αβάν-γκαρντ Μπομπ Ουίλσον.

Μετά τα πορτρέτα επωνύμων του Άντι Γουόρχολ (τον διακαή πόθο κάθε εκατομμυριούχου με εικαστικές-ναρκισσιστικές αναζητήσεις), ο σκηνοθέτης-εικαστικός Μπομπ Ουίλσον προκαλεί ρίγη συγκίνησης στο κοινό με τα video πορτρέτα των επωνύμων που δημιούργησε από το 2004 ως το 2009. Η παπαρατσική εμμονή ποτέ άλλοτε δεν αποτέλεσε τόσο καλό υλικό για έναν δημιουργό της σύγχρονης αστικής κουλτούρας ,όπως σε αυτή την περίπτωση. Η έκθεση που πραγματοποιεί παγκόσμια περιοδεία δημιουργώντας ουρές επισκεπτών, και τον Μάιο καθήλωσε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Time Square της Νέας Υόρκης, έρχεται την άνοιξη στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μάρτιος- Ιούνιος). Μια έκθεση με απίστευτη δυναμική, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του αθηναϊκού αλλά και του διεθνούς κοινού. Διότι η αλήθεια είναι πως αν αγωνιούμε για το πώς θα κάνουμε την Αθήνα city break, τότε πρέπει να επενδύσουμε στην παρουσίαση και προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον (μερικές καλές εκθέσεις ή παραστάσεις, καλή ελληνική κουζίνα και επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία συνθέτουν το ιδανικό τριήμερο για τους Ευρωπαϊους ταξιδιώτες που αγαπούν τα city-breaks).

Για 4 μήνες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα video portraits 56 σταρ από τον Μπομπ Ουίλσον | iefimerida.gr 0

Ο Μπομπ Ουίλσον επηρεάστηκε για τη δημιουργία των πορτρέτων τόσο από το εμβληματικό έργο του Άντι Γουόρχολ, όσο και από την καθηλωτική δύναμη των πορτρέτων του Aμερικανού ζωγράφου John Singer Sargent. Σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, αν και το έργο του Γουόρχολ χαρακτηριζόταν από τα χαρακτηριστικά «γρήγορα, εύκολα, φτηνά και μοντέρνα», η προσέγγιση του Wilson ήταν αργή, δύσκολη, ακριβή.

Σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί το σύνολο του προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ