Μπερλουσκόνι: Έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ, θα ήταν λύση στην κρίση - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: Έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ, θα ήταν λύση στην κρίση

Μπερλουσκόνι: Έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση, τόσο κατά της Γερμανίας, όσο και κατά του Μάριο Μόντι εξαπέλυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας πως ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατευθύνεται από την Αριστερά.

Ο Καβαλιέρε, τόνισε πως η Γερμανία είναι «ένα ηγεμονικό κράτος που υπαγορεύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη λιτότητα και την αυστηρότητα».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εκδοχή του αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου Huffington Post κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, ο Μπερλουσκόνι είπε μεταξύ άλλων ότι «σε σύγκριση (με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι) θα ήμουν λιγότερο υπάκουος προς τη Γερμανία», ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο ότι υποκρίνεται πως «μέσω της λιτότητας μπορούμε να μειώσουμε το έλλειμμα».

«Είναι μια αυταπάτη: το δημόσιο χρέος μειώνεται με την αύξηση του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Ερωτώμενος για το ευρώ και την πολιτική που ακολουθήθηκε και το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, ο Καβαλιέρε είπε ότι «διαπράχθηκαν λάθη όταν υιοθετήθηκε και όταν αφήσαμε να εκτιμηθεί σε σχέση με το δολάριο, όμως σήμερα θα ήταν δύσκολο να βγούμε από την Ευρωζώνη».

Στην συνέχεια πρότεινε ένα σχέδιο δράσης με το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. «Να πείσουμε τη Γερμανία ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο με τη λιτότητα, [...] η Γερμανία να φύγει από το ευρώ [...] ή άλλες χώρες να φύγουν από το ευρώ». Πάντως ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι προτιμά την πρώτη λύση.

Έπειτα ο Καβαλιέρε κατηγόρησε τον Μάριο Μόντι ότι είναι κατευθυνόμενος από την Αριστερά, καθώς προτιμά αντί να ενισχύσει την παραγωγή, να αυξήσει τους φόρους.

Ο Μόντι «ξεκίνησε καλά (...), όμως δυστυχώς όταν έπρεπε να ακολουθήσει μια παράλληλη πολιτική λιτότητας και ανάπτυξης, η αριστερά κατεύθυνε την κυβέρνησή του: το βέτο του Δημοκρατικού Κόμματος (του μεγαλύτερου κόμματος της αριστεράς στην Ιταλία) βάρυνε στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας», κατήγγειλε ο Μπερλουσκόνι.

Πάντως ο Καβαλιέρε παραδέχθηκε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει και πολλές αρετές, ενώ δεν ξέχασε ότι η κυβέρνησή του τον είχε προτείνει το 1994 για ευρωπαίο επίτροπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ