Το ΠΑΣΟΚ ζητά βαρύτερες τιμωρίες για πράξεις ρατσιστικής βίας - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ ζητά βαρύτερες τιμωρίες για πράξεις ρατσιστικής βίας

Το ΠΑΣΟΚ ζητά βαρύτερες τιμωρίες για πράξεις ρατσιστικής βίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα που το ίδιο είχε επεξεργαστεί ως κυβέρνηση, ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι «η ανάγκη για θωράκιση της κοινωνίας απέναντι σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.»

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις απέναντι σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, με μοναδικό κριτήριο τα χαρακτηριστικά της ομάδας, προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, και συμπληρώνει: «Ο ακραίος ρατσιστικός δημόσιος λόγος, που υποκινεί, αλλά και επαινεί τέτοιες ενέργειες, είναι πέρα από τα όρια των νομικών, αλλά και ηθικών αρχών μιας οργανωμένης πολιτείας».

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να επανέλθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί ως κυβέρνηση και είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, με την καταπολέμηση, δια μέσου του ποινικού δικαίου, των ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών πράξεων, ιδίως μάλιστα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή της καλλιέργειας μίσους κατά συνανθρώπων μας.

Προέβλεπε δε ότι η τέλεση κάθε αδικήματος (π.χ. φθορές, εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες) με ρατσιστικό κίνητρο πρέπει να τιμωρείται βαρύτερα, όπως επίσης πρέπει να επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις σε νομικά πρόσωπα (π.χ. πρόστιμα ή αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε σωματεία και εταιρείες), των οποίων τα μέλη και η διοίκηση επιδιώκουν συστηματικά τη διάπραξη ρατσιστικών αδικημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ