Πώς θα ήταν το προφίλ του χριστιανικού Θεού στο Facebook [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς θα ήταν το προφίλ του χριστιανικού Θεού στο Facebook [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Που να φανταζόταν ο Άγιος Αυγουστίνος, εκεί γύρω στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ., όταν συνέγραφε το μεγάλο του hit με τίτλο Περί της Πολιτείας του Θεού, ότι η θεολογική θεωρία του για τη διφυή υπόσταση του Ανθρώπου – ως πολίτη δύο πόλεων ταυτοχρόνως: του επίγειου κράτους του Σατανά και του ουράνιου κράτους του Θεού – θα έπρεπε να συμπληρωθεί μερικούς αιώνες αργότερα με μία τρίτη πολιτεία.

Εκείνη του κυβερνοχώρου και του Facebook, όπου θεοί, δαίμονες και άνθρωποι μπλέκουν τα μπούτια τους, μέσα σε ένα όργιο ετεροπροσωπιών δίχως τελική σωτηρία!

Ιερομόναχοι, γέροντες, άγιοι προφήτες Παΐσιοι και οι κίβδηλοι παρωδοί τους (Παστίτσιοι, Παρίσιοι, Κορτόσιοι, Τζατζίκιοι κ.ο.κ.) συνθέτουν ένα μωσαϊκό ανόσιας θεατρικότητας, όπου τα προσωπεία και οι μάσκες πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα με αποτέλεσμα να μην ξέρεις ποιο πρόσωπο είναι το αληθινό και ποιο το επίπλαστο.

Στην ψηφιακή Πολιτεία του Facebook το ερώτημα «ποιος είναι ποιος» καταντά χοντροκομμένο αστείο ικανό να προκαλέσει μονάχα καγχασμό. Ποιος είναι ο αληθινός προφήτης και ποιος ο ψευδοπροφήτης; Ποιος ο αληθολόγος και ποιος ο ψευδολόγος; Ο Γέρων Παΐσιος και όσοι ομιλούν στο όνομά του, κατηγορώντας τους παρωδούς του πρώτου για ευτελισμό, αθρησκία και ασέβεια; Ή οι παρωδοί Παστίτσιοι που σατιρίζουν, δίχως όσιο και ιερό, αγίους και θρησκόληπτους;

Από αυτή την κατάσταση σύγχυσης και επιμιξίας μόνο Ένας Θεός μπορεί να μας σώσει!

Και ιδού το προφίλ Αυτού:

[Κορυφαίες στιγμές τα post ενός εξτρεμιστή θρησκόληπτου, ο οποίος προσκαλεί σε event με θέμα Σκοτώστε τους Άπιστους, καθώς και του ίδιου του Θεού στον Wall του Νώε, όπου του κοινοποιεί ότι του κάνει δώρο πενταήμερη κρουαζιέρα, τεσσάρων διανυκτερεύσεων]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ