Πεπόνης: Δεν θα στέλνουμε στη Βουλή ονόματα πολιτικών με βάση... κουτσομπολιά - iefimerida.gr

Πεπόνης: Δεν θα στέλνουμε στη Βουλή ονόματα πολιτικών με βάση... κουτσομπολιά

Πεπόνης: Δεν θα στέλνουμε στη Βουλή ονόματα πολιτικών με βάση... κουτσομπολιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνείται κατηγορηματικά ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης να στείλει στη Βουλή αδιακρίτως ονόματα πολιτικών εναντίον των οποίων έχουν διατυπωθεί επώνυμες ή και ανώνυμες καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό.

Επικαλείται σοβαρό νομικό πρόβλημα σημειώνοντας ότι εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες δεν είναι δυνατόν να στιγματίζονται πρόσωπα που στη συνέχεια θα αποδειχθούν αθώα από την έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα κάθε υπόθεση επί της οποίας θα ολοκληρώνεται ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ και θα διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες θα διαβιβάζεται απ' ευθείας στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος, πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Εσχες, ει ζητήσει επισήμως από το ΣΔΟΕ να του αποστείλει τη λίστα με τα ονόματα για τα οποία η υπηρεσία διενεργεί έλεγχο,με βάση καταγγελίες.

Στην ουσία ο κ. Πεπόνης, απαντά στο αίτημα αυτό που έχει επίσης διατυπωθεί και από άλλους πολιτικούς από όλα τα κόμματα.

Σε επιστολή του προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στυλιανόπουλο ο κ. Πεπόνης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναφορικά με το ως άνω Σχετικόν, το οποίον μας διεβιβάσθη με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ 14729/21-09-2012 έγγραφον του προς ον τούτο απηυθύνετο, έχομεν την τιμή να σας γνωρίσομεν, ότι με την ολοκλήρωση ενός εκάστου διενεργουμένου από τις Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. και υπό την εποπτείαν μας ελέγχου, θα σας διαβιβάζονται, με βάση την Αρχή της Νομιμότητος και κατά τους εν τω νόμω όρους, όσα στοιχεία ήθελον προκύψει ως μη σύννομα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 21 του ν. 3023/2002, για τις, κατά λόγον αρμοδιότητος ενέργειες. Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, εν συνδρομή της οποίας και μόνον θα επεβάλλετο και θα ετύγχανε σύννομη η περί ης πρόκειται διαβίβαση».

Αύριο, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή αναμένεται να διευκρινιστούν οι προθέσεις και οι επόμενες κινήσεις των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ