Συνεργάτης Τσοχατζόπουλου: «Όπου κι αν πέσει η μπίλια, Άκη, μονά ζυγά δικά σου» - iefimerida.gr

Συνεργάτης Τσοχατζόπουλου: «Όπου κι αν πέσει η μπίλια, Άκη, μονά ζυγά δικά σου»

Συνεργάτης Τσοχατζόπουλου: «Όπου κι αν πέσει η μπίλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας στα οποία περιγράφεται ο τρόπος επιλογής συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Βασικό κριτήριο φαίνεται πως ήταν το πολιτικό τότε προφυλακισμένου πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με tovima.gr σε ένα έγγραφο που συνέταξε στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και γράφει «Όπου κι αν πέσει η μπίλια, Άκη, το αποτέλεσμα θα είναι μονά ζυγά δικά σου. Θα φροντίσουμε να ενισχυθείς στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή».

Ο συντάκτης του εγγράφου έπαιξε ρόλο μεσάζοντα σε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη της δεκαετίας του '90. Πρόκειται για ένα προσωπικού τύπου έγγραφο, όπου πέρα από τις τυπικές διατυπώσεις της επίσημης αλληλογραφίας υπηρεσιακών παραγόντων και εταιρειών, φέρνει στο φως και το παρασκήνιο των συμφωνιών στα εξοπλιστικά.

Μάλιστα ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα που μνημονεύονται στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι και η προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία διεξάγεται δικαστική έρευνα.

Τα έγγραφα, στα οποία αναφέρεται το «Βήμα», έχουν συνταχθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1998 και απευθύνονταν προσωπικά στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η εισήγησή του για το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων με τις προτάσεις σουηδικής και γερμανικής εταιρείας, με τη δεύτερη να αναδεικνύεται νικήτρια, δείχνοντας πως το βασικό κριτήριο επιλογής στα εξοπλιστικά ήταν ο προσωπικός θρίαμβος του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Θα υπάρξει τεχνική, επιχειρησιακή και οικονομική διάσταση της κυρίως προμήθειας, καθώς και της συγκεκριμένης λίστας αντισταθμιστικών ωφελημάτων που θα είναι (ειδικότερα τα τελευταία) τέτοιου επιπέδου, έκτασης και σημαντικότητας, ώστε ευλόγως ο Έλλην ΥΕΘΑ να μπορεί να επαίρεται και να ισχυριστεί ότι κατήγαγε προσωπικό θρίαμβο υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, με τις αντίστοιχες θετικές πολιτικές επιπτώσεις και αντίκτυπους τόσο εσωκομματικά όσο και πανελλαδικά...

Εφ' όσον το επιθυμεί ο Έλλην ΥΕΘΑ και ανεξάρτητα από τις δικές του προτάσεις, απόψεις κλπ. (που αφορούν αυτόν και μόνον) θα του αναπτυχθεί αρμοδίως ο τρόπος και οι συναφείς διασφαλίσεις, που θα έχουν συζητηθεί και γίνει στο μεταξύ αποδεκτές από τους επισκέπτες όσον αφορά την ενίσχυση του στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή και συγκυρία».

Μάλιστα ο εισηγητής υπόσχεται ειδική μεταχείριση στον κ. Τσοχατζόπουλο, εγγυάται και την προστασία του υπουργού από τα ΜΜΕ! Οπως σημειώνει «θα λάβω όλα εκείνα τα αναγκαία και ικανά μέτρα ώστε να είναι πρακτικά ανέφικτος ο κίνδυνος να εκτεθώ εγώ ή ο προϊστάμενος μου σε οποιοδήποτε τυχόν κακόπιστο, έστω και απλό, σχολιασμό. Όχι βέβαια απλού, πισώπλατου, κακόβουλου ψιθύρου "κατινίστικου τύπου", αλλά κακόβουλων έστω αιτιάσεων με στοιχειωδώς τεκμηριωμένο υπόβαθρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ