Άγριο ξύλο σε εργοστάσιο της Foxconn - Σταματάει την παραγωγή του iPhone 5 - iefimerida.gr

Άγριο ξύλο σε εργοστάσιο της Foxconn - Σταματάει την παραγωγή του iPhone 5

H Foxconn σταμάτησε την παραγωγή του iPhone 5
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Foxconn ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των συσκευών iPhone 5 μετά από την πρόσφατη έντονη διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων του εργοστασίου της στο Ταϊγουάν της Βόρειας Κίνας,που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή 40 ατόμων στο νοσοκομείο.

Στο κινέζικο εργοστάσιο της Foxconn η οποία προμηθεύει την Apple με τα καινούρια iPhone 5, ξεκίνησε στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, μία διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων σε έναν από τους κοιτώνες του εργοστασίου, στην Ταϊγουάν της Βόρειας Κίνας, η οποία τελικά κλιμακώθηκε σε μία διαμάχη με περίπου 2.000 συμμετέχοντες.

Οι τοπικές αρχές κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια γύρω στις 3:00 το πρωί της Δευτέρας ενώ περίπου 40 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, ξεκίνησε «ως προσωπική διαφορά μεταξύ αρκετών εργαζομένων. Την ακριβή αιτία της διαφοράς ερευνούν οι τοπικές αρχές, ωστόσο φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με την εργασία.»

Το εργοστάσιο απασχολεί συνολικά 79.000 εργαζομένους και κατασκευάζει ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτοκινήτων, καταναλωτικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και καλούπια ενώ κατασκευάζει και το νέο iPhone 5 της Apple.

Ένας εκπρόσωπος της Foxconn ανακοίνωσε το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό λόγω της έρευνας τη Δευτέρα,ενώ ένας εργαζόμενος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι η παραγωγή θα μπορούσε να ανασταλεί, λόγω της έρευνας μέχρι και τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ