Εξέγερση στον Κορυδαλλό - Οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι αντιδρούν για την ταινία - iefimerida.gr

Εξέγερση στον Κορυδαλλό - Οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι αντιδρούν για την ταινία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού φαίνεται πως επεκτείνονται τα επεισόδια των μουσουλμάνων σχετικά με τη βλάσφημη ταινία για το Ισλάμ, με τους υπαλλήλους να κάνουν λόγο για εξέγερση.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι κρατούμενοι της B' και Γ' Πτέρυγας των φυλακών πετούσαν από τα παράθυρα της φυλακής αντικείμενα κατά των εξωτερικών φρουρών, ενώ σταδιακά η εξέγερση επεκτάθηκε και στην Ε' Πτέρυγα.

Στη συνέχεια αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους και να γίνει καταμέτρηση τους, ενώ έχουν κάψει και ιματισμό.

Περίπου στις οχτώ το βράδυ, συνοδεία αστυνομικών, ο Eισαγγελέας μπήκε στον Κορυδαλλό όμως δύο ώρες αργότερα κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στη μάντρα του Κορυδαλλού και οι αρχές φοβούνται για ομαδική απόδραση.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος αναφέρθηκε σε κανονική «εξέγερση» των φυλακισμένων.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των φυλακών όλα ξεκίνησαν από τους μουσουλμάνους κρατούμενους, που σε ποσοστό φτάνουν το 70% του συνόλου των κρατουμένων, και διαμαρτύρονται για την ταινία που προσβάλλει το Ισλάμ.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει γενικότερο κλίμα κινητοποιήσεων σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις φυλακές της Ελλάδας.

Οι αρχές έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενώ επί ποδός βρίσκεται και η πυροσβεστική με 4 οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργός κ. Ρουπακιώτης, εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσς σχετικά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ