Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παίρνει πίσω τα μέτρα λιτότητας - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παίρνει πίσω τα μέτρα λιτότητας

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παίρνει πίσω τα μέτρα λιτότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που συνετάραξαν την χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18% για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε χιλιάδες Πορτογάλους στους δρόμους της Λισαβόνας.

Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.

Η Πορτογαλία η οποία παρουσιαζόταν ως υπόδειγμα εφαρμογής των μέτρων λιτότητας αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τους εταίρους της να αυξήσει από το 11% στο 18% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων μειώνοντας παράλληλα εκείνες των εργοδοτών από το 23,75% στο 18%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ