Μήνυμα Μόντι: Αξίζει τον κόπο να κάνετε θυσίες - iefimerida.gr

Μήνυμα Μόντι: Αξίζει τον κόπο να κάνετε θυσίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στέλνει το δικό του μήνυμα προς την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι αξίζει το κόπο να γίνουν οι θυσίες για να ξεπεράσει η χώρα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει ότι κανείς δεν εξετάζει το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, αν και η Ελλάδα βοηθήσει τον εαυτό της.

«Η Ευρώπη βοήθα, αλλά πρέπει και εκείνοι (η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες) να βοηθήσουν τον εαυτό τους συνεχίζοντας σε αυτόν το δρόμο της αρετής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που έχει τον τίτλο «αξίζει τον κόπο να γίνουν οι θυσίες».

Ο Μάριο Μόντι τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος, σημειώνοντας ότι η Ιταλία χορηγεί το 1/5 της οικονομικής βοηθείας στην Ελλάδα.

Ακόμα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση και θα συνεχίσει την επώδυνη αλλά αναγκαία διαδικασία δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχει ήδη αρχίσει.

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ευρώπη έχει ήδη κάνει κβαντικό άλμα προς τη σταθεροποίηση και την επίλυση της κρίσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η σταθερότητα ευρωζώνης εξαρτάται από τις υγιείς οικονομικές κρατών-μελών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ