Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης: Η Βρετανία θα αντέξει διάλυση της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης: Η Βρετανία θα αντέξει διάλυση της Ευρωζώνης

 Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης: Η Βρετανία θα αντέξει διάλυση της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η χώρα του μπορεί να διαχειριστεί το σοκ που θα υποστεί σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, της Μεγάλης Βρετανίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Daily Express, ο Βρετανός τραπεζίτης τόνισε πως θα υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες εάν διαλυθεί το ευρώ, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η Βρετανία μπορεί να τις διαχειριστεί.

«Το ερώτημα είναι το πώς θα καταφέρει η Ευρωζώνη να επανέλθει σε αναπτυξιακή πορεία και δυστυχώς είναι ένα ερώτημα που δεν έχει ακόμα καμία απάντηση» είπε ο Σερ Μέρβιν. Παράλληλα έκανε λόγο για απροθυμία των μελών της Ευρωζώνης να δώσουν εγγυήσεις για το ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια ζημία στις βρετανικές επιχειρήσεις.

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών, ο κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας δήλωσε πως δεν αποτελεί ουσιαστική λύση, αλλά απλώς κάτι με το οποίο η Ευρώπη θα κερδίσει χρόνο μέχρι να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικές πολιτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ