Μέρκελ-Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει, ζήτω η γαλλογερμανική φιλία - iefimerida.gr

Μέρκελ-Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει, ζήτω η γαλλογερμανική φιλία

Μέρκελ-Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλογερμανική φιλία αλλά και η επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λουντβιχσμπουργκ και πριν από το γεύμα εργασίας που είχαν, μίλησαν για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ενωμένη Ευρώπη για να βγει από την κρίση.

«Ζήτω η γαλλογερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία», είπε στα γαλλικά η Άνγκελα Μέρκελ, στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης αυτής στην νοτιοδυτική Γερμανία.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ακολούθησε το παράδειγμα της Γερμανίδας καγκελαρίου και την ώρα που ολοκλήρωνε την δική του ομιλία είπε στα γερμανικά: «Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλογερμανική φιλία».

Οι ομιλίες τους εκφωνήθηκαν στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, το οποίος είναι από τα μεγαλύτερα γερμανικά κάστρα της εποχής μπαρόκ, ενώ στο ίδιο σημείο είχε μιλήσει πριν από μισό αιώνα και ο Γάλλος στρατηγός, Σαρλ Ντε Γκωλ.

Κατά την ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ενωμένοι. Παράλληλα είπε πως την εποχή που ο Ντε Γκωλ μιλούσε στο ίδιο σημείο, η ίδια βρισκόταν στην Ανατολική Γερμανία και ήταν οχτώ χρονών, συμπληρώνοντας πως «Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ».

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο Φρανσουά Ολάντ τόνισαν πως «η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ