Αντάρτικο Ρέππα για τις απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Αντάρτικο Ρέππα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες "φωτιές" άναψε χθες το βράδυ στην κυβέρνηση ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αντιτάχθηκε ουσιαστικά στις απολύσεις μέσω... μετατάξεων στο Δημόσιο, αφού απέφυγε για δεκαπέντα λεπτά να απαντήσει στο αν συμφωνεί με την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ των μετατασσόμενων υπαλλήλων."Αδειάζοντας" χαρακτηριστικά την κυβέρνηση, σε όλα όσα προωθεί τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ρέππας παρέπεμψε μόνο σε... "γενική αξιολόγηση" για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους "από κάποιο ΑΣΕΠ", ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Όσοι νομίζουν ότι θα έχουμε δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο Δημόσιο, είναι γελασμένοι», είπε χαρακτηριστικά, σαλπίζοντας την έναρξη νέου εμφυλίου στην κυβέρνηση την πλέον κρίσιμη ίσως στιγμή για αυτήν.


Την ίδια ώρα, και ενώ η νέα διαφωνία του κ.Ρέππα δείχνει την απουσία "συναίνεσης" σε βασικά θέματα εντός της κυβερνήσεως, σειρά υπουργών φρόντιζαν να καλλιεργήσουν τη ζητούμενη από την αντιπολίτευση συναίνεση, με κοινό παρονομαστή στις δηλώσεις τους την ενόχληση από τις έξωθεν παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών. «Δεν χρειαζόμαστε έξωθεν συστάσεις προκειμένου να αντιληφθούμε το αυτονόητο, την ανάγκη για ενότητα και συναίνεση πολιτική και κοινωνική", είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Economist στο Λαγονήσι, ζητώντας κοινωνική και εθνική συστράτευση. Υπέρ της συναίνεσης τάχθηκε από το ίδιο βήμα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ότι «αυτό που δεν αξίζει στον ελληνικό λαό είναι συστάσεις και σχόλια που δεν είναι εποικοδομητικά», υποστήριξε, μιλώντας στα αγγλικά, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. "Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης", είπε μιλώντας στον Real FM η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως μη αποδεκτή την υπαγόρευση έξωθεν της συμπεριφοράς κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης και αναφερόμενη στη υιοθέτηση προτάσεων της αντιπολίτευσης αλλά όχι στη λογική "όλα ή τίποτα". Ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας εκτίμησε ο Π.Γερουλάνος (ΑΝΤ1), υποστηρίζοντας πάντως και εκείνος ότι «δεν θα καταργήσουμε τη δημοκρατία μας επειδή βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ