Φοίνικες και νεοκλασσικό στυλ προβλέπει η ανάπλαση της πλατείας Δικαιοσύνης - iefimerida.gr

Φοίνικες και νεοκλασσικό στυλ προβλέπει η ανάπλαση της πλατείας Δικαιοσύνης

Φοίνικες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ενέκρινε χθες την αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Δικαιοσύνης στο κέντρο της Αθήνας, την οποία σκοπεύει να ανανεώσει ο Δήμος Αθηναίων, βάζοντας περισσότερο πράσινο και δίνοντάς της νεοκλασσικό στύλ.

Η κεντρική αυτή πλατεία, βρίσκεται το κτίριο του Αρσάκειου Παρθεναγωγείου και περικλείεται από τις οδούς Αρσάκη, Πανεπιστημίου και Σανταρόζα, ενώ το χώρο κοσμούν το διατηρητέο κτίριο του παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου και ο ανδριάντας του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Το έργο της ανάπλασης θα υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και η μελέτη προβλέπει διαμόρφωση της πλατείας σε νεοκλασσικό στύλ. Ο Δήμος Αθηναίων θα προσθέσει εκτεταμένες επιφάνειες πρασίνου και ψηλούς αμερικάνικους φοίνικες, ενώ στο κέντρο του χώρου θα τοποθετηθεί και ένα συντριβάνι.

Παρόλο που το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τη μελέτη, αναγνωρίζοντας ότι δε θα επηρεαστούν τα μνημεία, ζήτησε την αντικατάσταση των φοινίκων με ελληνικής προέλευσης φυτά και την κατάργηση της τοποθέτησης του σιντριβανιού.

Υπέρ της μη έγκρισης, αλλά της επαναϋποβολής της μελέτης ψήφισαν ο καθηγητής του ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Ελισάβετ Βιντζηλαίου, και η αρχιτέκτονας της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, Αναστασία Ρέλλια.

«Η συγκεκριμένη μελέτη έχει δώσει μια οργάνωση του χώρου που δεν συνδυάζεται με τα υπόλοιπα στοιχεία της πόλης, ενώ η χρήση φοινίκων σε μια περιοχή που δεν τους χρειάζεται προκαλεί σύγχυση. Επίσης, θα μπορούσε να γίνει απλούστερη διαμόρφωση της πλατείας ώστε όταν υλοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου να είναι ευκολότερη η μετατροπή της διαμόρφωσης της πλατείας», παρατήρησε ο κ. Τουρνικιώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ