Σύνδεσαν παλιά γραφομηχανή με iPad! [βίντεο] - iefimerida.gr

Σύνδεσαν παλιά γραφομηχανή με iPad! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε νέο μέσο περιέχει πάντοτε ένα άλλο παλαιότερο μέσο, είχε πει κάποτε ένας μεγάλος Καναδός θεωρητικός του πολιτισμού. Ο γραπτός λόγος ενωματώνει τον προφορικό λόγο, ο κινηματογράφος ενσωματώνει τη φωτογραφία, η τηλεόραση ενσωματώνει τις τεχνολογίες της ασύρματης επικοινωνίας και του ραδιοφώνου και, πιο πρόσφατα, το Διαδίκτυο ενσωματώνει όλα τα προηγούμενα: τη γραφή, την τυπογραφία, την κινούμενη εικόνα και το ραδιόφωνο.

Με αυτή τη λογική, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ ολοκληρωτικά ένα παλαιό μέσο για χάρη ενός άλλου νεότερου και αυτό γιατί το δεύτερο εμπεριέχει παντα το πρώτο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ένα νέο μέσο μας προσφέρει ένα πλήθος νέων δυνατοτήτων, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες κάνουν χρήση αυτών.

Πόσοι πραγματικά «εξαντλούν» τις δυνατότητες που τους προσφέρει ένα ηλεκτρονικός υπολογιστής; Σίγουρα, ολοένα και περισσότεροι... Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρηστών εξακολουθεί να «μειώνει» το ντιζαϊνάτο μηχάνημά της, χρησιμοποιώντας το είτε ως γραφομηχανή, με τη βοήθεια προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένων, είτε ως φωτογραφική μηχανή, είτε ως βιντεοκάμερα, είτε ως οθόνη προβολής, είτε ως ραδιόφωνο – με μόνη διαφορά ότι πλέον τα έχεις όλα σε ένα!

Κι όμως κάτι λείπει! Ο σπαστικός για ορισμένους και εθιστικός για κάποιους άλλους θόρυβος των πλήκτρων της γραφομηχανής, το καλαίσθητο κλικάρισμα της φωτογραφικής μηχανής, η βιομηχανική αίσθηση της παλιάς κάμερας προβολής κ.ο.κ.

Αυτή τη φετιχιστική πλευρά των μέσων δεν την αγνοούν οι ντιζάινερς και τεχνόφιλοι, με αποκορύφωμα τον ευφυή Αμερικανό Τζακ Ζύκλιν, ιδιοκτήτη του καταστήματος USB Typewriter, ο οποίος παίρνει παλαιές γραφομηχανές και τις μεταποιεί «φορώντας» τους USB που τους επιτρέπει να συνδέονται με σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, ακόμη και με iPad.

Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βοηθάει να διασωθεί ένα ιστορικό μέσο γραφής, όχι μόνο βοηθάει τους απανταχού λάτρεις της «μεταλικής κυρίας» να την αναστήσουν και αναβαθμίσουν, αλλά επιπλέον το μετατρέπει σε καλλιτεχνικό αντικείμενο.

Κάθε αναβαθμισμένη γραφομηχανή είναι ξεχωριστή και προσωπική, όσο και η σχέση του ιδιοκτήτη της με αυτήν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ