Ευρωπαίος επίτροπος προτείνει αύξηση των μισθών στη Γερμανία για να λυθεί η κρίση - iefimerida.gr

Ευρωπαίος επίτροπος προτείνει αύξηση των μισθών στη Γερμανία για να λυθεί η κρίση

Ευρωπαίος επίτροπος προτείνει αύξηση των μισθών στη Γερμανία για να λυθεί η κρίσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη φαινομενικά απίστευτη πρόταση να αυξηθούν οι μισθοί στη Γερμανία προκειμένου να επιλυθεί η κρίση έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Άντορ, που είναι υπεύθυνος για τους τομείς της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Άντορ υποστηρίζει πως «οι μισθοί στη Γερμανία θα πρέπει να ακολουθούν την εξέλιξη της παραγωγικότητας» τονίζοντας πως «κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε τεράστια συγκράτηση μισθών στη Γερμανία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα, όμως αυτό είχε συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων παρέμειναν «παγωμένοι» κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όμως τους τελευταίους μήνες τα συνδικάτα πιέζουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της. Μια άνοδος των μισθών στη Γερμανία θα κάνει και πάλι πιο ανταγωνιστικές της χώρες του Νότου, σύμφωνα με τον κ. Άντορ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ