Η Νάπολη ετοιμάζει το δικό της «νόμισμα» για να αναθερμάνει την αγορά της - iefimerida.gr

Η Νάπολη ετοιμάζει το δικό της «νόμισμα» για να αναθερμάνει την αγορά της

Η Νάπολη ετοιμάζει το δικό της «νόμισμα» για να αναθερμάνει την αγορά της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό της νόμισμα το «νάπο» ετοιμάζει να προωθήσει η Νάπολη, προκειμένου όπως ευελπιστεί, να αναθερμάνει την οικονομία της πόλης.

Πρόκειται για ένα χαρτονόμισμα το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της πόλης θα χρησιμοποιείται μόνο εντός της Νάπολης και θα διανέμεται σε εμπόρους, παραθεριστές και σε κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ.

«Το «νάπο» αποτελεί μία χειρονομία αγάπης προς την πόλη μας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρκο Εσπόζιτο, οικονομικός υπεύθυνος της δημαρχίας της Νάπολης, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλλει «στην επανεκκίνηση της καχεκτικής οικονομίας».

Ο Εσποζίτο ωστόσο τονίζει πως το «νάπο» δεν είναι ένα κανονικό χαρτονόμισμα καθώς δεν θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής αλλά ως μέσο προκειμένου να επιτευχθεί έκπτωση κατά την αγορά προϊόντων.

Έχοντας γνώση του κινδύνου που ελλοχεύει σε μία πόλη που παγκοσμίως θεωρείται η «πρωτεύουσα των πλαστών», ο Εσπόζιτο δήλωσε πως τα «νάπο» θα είναι αριθμημένα προκειμένου να μην μπορεί κανείς να τα παραχαράξει.

«Περίπου το 30% των Ναπολιτάνων κάνουν τις αγορές τους εκτός της πόλης. Εάν επαναφέρουμε κάποιους απ' αυτούς ώστε να κάνουν αγορές εντός του άστεως, αυτό θα αποτελούσε ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την οικονομία και το σύνθημα 'αγοράστε ναπολιτάνικα' θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της ανεργίας», πρόσθεσε ο Εσπόζιτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ