Κουβέλης: Η Τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η Τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία

Κουβέλης: Η Τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 2,5 ώρες συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις του άφησε να διαφανεί πως η διαπραγμάτευση με την Τρόικα βρίσκεται σε αδιέξοδο.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», είπε ο κ. Κουβέλης και με αιχμηρή φρασεολογία κάλεσε την Τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα, ενώ απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με το ύψος των μέτρων που έχουν κλειδώσει στις έως τώρα συζητήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, έχουν «κολλήσει» στην πεισματική άρνηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν να αποδεχθεί μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα στο Δημόσιο, ενώ από την άλλη πλευρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε την Τετάρτη στους επικεφαλής της Τρόικα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς.

Στουρνάρας: Το κενό αφορά μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους

Την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος του πακέτου. «Υπάρχει ένα κομμάτι που μένει ανοικτό και αφορά μέτρα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει η διαπραγμάτευση, ο κ. Στουρνάρας είπε «ελπίζω σύντομα», ενώ συμπλήρωσε πως πρόκεται για μία δύσκολη διαδικασία και ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ